Višňové tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks žloutek
100 g cukr moučka
250 g mascarpone
100 ml amaretto
2 balíčky vanilkový cukr
200 ml smetana ke šlehání
150 ml silná černá káva
250 g tučný tvaroh
200 g cukrářské piškoty
0.5 lžičky perníkové koření
200 ml višňový kompot bez nálevu
na ozdobu
kakao
marcipán

Postup přípravy receptu

  1. Silnou černou kávu ochutíme perníkovým kořením a amarettem. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni s cukrem do pěny. Mascarpone smícháme s tvarohem, vanilkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Pak vmícháme žloutkovou pěnu.

  2. Do obdélníkové misky rozetřeme třetinu krému, rozložíme polovinu višní a polovinu piškotů namočených do ochucené kávy. Pak rozetřeme druhý díl krému a rozložíme druhou polovinu višní a piškotů namočených v ochucené kávě. Na povrch rozetřeme zbylý krém.

  3. Višňové tiramisu uložíme do chladničky asi na 4 hodiny rozležet a zatuhnout.

  4. Z marcipánové hmoty vyválíme malé kuličky. Rozkrojíme je na poloviny a naskládáme na povrch ztuhlého tiramisu. Nakonec dezert posypeme kakaem.

  5. Višňové tiramisu nakrájíme na porce a podáváme jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!