Voňavá polévka s kuřecími polpetkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks celer 1 l voda 1 ks mrkev 4 ks kuřecí křídla 2 hrstě mražený hrášek 2 hrstě bílý chřest 2 hrstě předvařená cizrna podle chuti sůl petrželka mletý černý pepř náplň 1 ks vejce 3 lžíce strouhanka 1 lžíce olivový olej 200 g kuřecí prsa 1 špetka muškátový oříšek 1 lžíce čerstvá petrželka podle potřeby voda bazalka
Postup Voňavá polévka s kuřecími polpetkami recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Očištěná kuřecí křidélka dáme vařit do studené vody s mrkví, celerem, petrželkou, cibulí, solí a bazalkou. Vaříme alespoň hodinu. Kuřecí vývar přecedíme přes čisté plátno a necháme stranou v teple.
Kuřecí prsa rozmixujeme nebo nasekáme najemno. Nasekaná prsíčka smícháme s vejcem, jemně nasekanou petrželkou, špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí, pepřem a strouhankou. Rukama tvoříme malé kuličky, polpetky.
V čisté vodě provaříme hrášek s chřestem a cizrnou. Jakmile je vše měkké, scedíme, ale tekutinu nevyléváme. Ve stejné vodě vaříme kuřecí polpetky asi 5 - 10 minut. Hotové polpetky vyjmeme.
Do talířů nebo mističek rozdělíme vařenou zeleninu, kuřecí polpetky a zalijeme teplým kuřecím vývarem.
Voňavou polévku s kuřecími polpetkami podáváme teplou posypanou strouhaným parmazánem.