Voňavá polévka s kuřecími polpetkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks celer
1 l voda
1 ks mrkev
4 ks kuřecí křídla
2 hrstě mražený hrášek
2 hrstě bílý chřest
2 hrstě předvařená cizrna
podle chuti
sůl
petrželka
mletý černý pepř
náplň
1 ks vejce
3 lžíce strouhanka
1 lžíce olivový olej
200 g kuřecí prsa
1 špetka muškátový oříšek
1 lžíce čerstvá petrželka
podle potřeby
voda
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Očištěná kuřecí křidélka dáme vařit do studené vody s mrkví, celerem, petrželkou, cibulí, solí a bazalkou. Vaříme alespoň hodinu. Kuřecí vývar přecedíme přes čisté plátno a necháme stranou v teple.

  2. Kuřecí prsa rozmixujeme nebo nasekáme najemno. Nasekaná prsíčka smícháme s vejcem, jemně nasekanou petrželkou, špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí, pepřem a strouhankou. Rukama tvoříme malé kuličky, polpetky.

  3. V čisté vodě provaříme hrášek s chřestem a cizrnou. Jakmile je vše měkké, scedíme, ale tekutinu nevyléváme. Ve stejné vodě vaříme kuřecí polpetky asi 5 - 10 minut. Hotové polpetky vyjmeme.

  4. Do talířů nebo mističek rozdělíme vařenou zeleninu, kuřecí polpetky a zalijeme teplým kuřecím vývarem.

  5. Voňavou polévku s kuřecími polpetkami podáváme teplou posypanou strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!