Voňavé perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
4-6 lžic med
30 dkg cukr moučka
1 lžička mletá skořice
75 dkg hladká mouka
12 dkg Hera
2 lžičky jedlá soda
0 balíčků perníkové koření Kotányi
poleva
2 ks bílek
30 dkg cukr moučka
1 lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Heru a med mírně zahřejeme, přidáme ostatní ingredience (vejce, skořici, cukr, mouku, jedlou sodu a perníkové koření) a zpracujeme vláčné těsto. Těsto není potřeba nechat uležet do druhého dne. Hned vyválíme a vykrajujeme tvary.

  2. Před pečením potřeme perníčky rozšlehaným vejcem. Pečeme na pečícím papíru při teplotě 150 °C. Po upečení necháme perníčky vychladnout.

  3. Na druhý den zdobíme polevou z bílků, moučkového cukru a citronové šťávy.

  4. Voňavé perníčky jsou měkké ihned po upečení a neztvrdnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!