Voňavé perníčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 4-6 lžic med 30 dkg cukr moučka 1 lžička mletá skořice 75 dkg hladká mouka 12 dkg Hera 2 lžičky jedlá soda 0 balíčků perníkové koření Kotányi poleva 2 ks bílek 30 dkg cukr moučka 1 lžička citronová šťáva
Postup Voňavé perníčky recept
Postup přípravy receptu
-
Heru a med mírně zahřejeme, přidáme ostatní ingredience (vejce, skořici, cukr, mouku, jedlou sodu a perníkové koření) a zpracujeme vláčné těsto. Těsto není potřeba nechat uležet do druhého dne. Hned vyválíme a vykrajujeme tvary.
Před pečením potřeme perníčky rozšlehaným vejcem. Pečeme na pečícím papíru při teplotě 150 °C. Po upečení necháme perníčky vychladnout.
Na druhý den zdobíme polevou z bílků, moučkového cukru a citronové šťávy.
Voňavé perníčky jsou měkké ihned po upečení a neztvrdnou.