Voňavé řízečky s kaparovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
omáčka
3 ks vejce
1 svazek pažitka
1 lžíce kapary
1 lžíce bílý vinný ocet
1 lžíce dijonská hořčice
na obalení
vejce
strouhanka
1 kelímek bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Kapary opláchneme pod vodou, abychom je zbavili slané chuti. Z uvařených, oloupaných vajec vybereme žloutky. Žloutky vložíme do mísy s octem, hořčicí, solí, pepřem a mícháme vše do hladkého krému. Pomaličku a za stálého míchání přidáváme olej. Omáčka musí být hustá, ale měkká. Do omáčky přidáme najemno nasekanou pažitku a kapary. Ještě jednou důkladně promícháme.

  2. Umyté a osušené řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme se zbytkem vajíčka promíchaného s jogurtem a nakonec ve strouhance. Postup opakujeme. Řízky nejlépe rukama přitlačíme ve strouhance, ať dobře drží.

  3. Připravené obalené řízečky opečeme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova a necháme je odkapat od přebytečného oleje

  4. Voňavé řízečky s kaparovou omáčkou podáváme jako hlavní chod. Buď přelité kaparovou omáčkou a s bramborem nebo kaší, ale můžeme ji podávat i zvlášť v mističce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!