Voňavé řízečky s kaparovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby olej podle chuti sůl mletý pepř omáčka 3 ks vejce 1 svazek pažitka 1 lžíce kapary 1 lžíce bílý vinný ocet 1 lžíce dijonská hořčice na obalení vejce strouhanka 1 kelímek bílý jogurt
Postup Voňavé řízečky s kaparovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Kapary opláchneme pod vodou, abychom je zbavili slané chuti. Z uvařených, oloupaných vajec vybereme žloutky. Žloutky vložíme do mísy s octem, hořčicí, solí, pepřem a mícháme vše do hladkého krému. Pomaličku a za stálého míchání přidáváme olej. Omáčka musí být hustá, ale měkká. Do omáčky přidáme najemno nasekanou pažitku a kapary. Ještě jednou důkladně promícháme.
Umyté a osušené řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme se zbytkem vajíčka promíchaného s jogurtem a nakonec ve strouhance. Postup opakujeme. Řízky nejlépe rukama přitlačíme ve strouhance, ať dobře drží.
Připravené obalené řízečky opečeme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova a necháme je odkapat od přebytečného oleje
Voňavé řízečky s kaparovou omáčkou podáváme jako hlavní chod. Buď přelité kaparovou omáčkou a s bramborem nebo kaší, ale můžeme ji podávat i zvlášť v mističce.