Vrstvená bábovka a tvarohem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 120 g máslo 300 ml mléko 2 lžičky prášek do pečiva 150 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka těsto 1 1-2 lžíce kakao 2 lžíce mléko náplň 1 100 ml mléko 250 g tvaroh cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový pudinkový prášek náplň 2 meruňky podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Vrstvená bábovka a tvarohem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme tvarohovou náplň důkladným promícháním všech surovin (tvaroh, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a smetana nebo mléko).
Stejným způsobem připravíme z uvedených ingrediencí těsto. Jednu třetinu těsta odlijeme do jiné misky, obarvíme kakaem a vmícháme 2 lžíce smetany nebo mléka.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme nejdříve polovinu světlého těsta, pak polovinu tmavého těsta a na ně všechen tvaroh. Na tvaroh naskládáme půlky meruněk (kompotované nebo čerstvé bez pecek) a zakryjeme zbytkem kakaového těsta. Nakonec přidáme zbytek světlého těsta.
Formu s vrstvenou bábovkou vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečeme asi 60 minut, vyzkoušíme špejlí, zda máme hotovo.
Upečenou vrstvenou bábovku s tvarohem necháme ve formě vychladnout, až potom vyklopíme, pocukrujeme, nakrájíme na dílky a podáváme.
Na vejce jsem v ingrediencích nezapomněla, opravdu tam žádné nepatří.