Výborná polévka s mořskými plody recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce rajčatový protlak
100 g šalotka
2 lístky bobkový list
5 kuliček nové koření
3 dl bílé víno
1 kg kořenová zelenina
1 kg mořské plody
podle chuti
sůl
1 snítka tymián
mletý pepř
šafán
podle potřeby
olivový olej
1 l rybí vývar

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci s troškou olivového oleje orestujeme očištěnou a nasekanou šalotku s česnekem. Do základu přidáme rajský protlak, šafrán, bobkový list, nové koření a pepř. Promícháme a zalijeme suchým vínem a vývarem. Základ polévky provaříme, aby se odpařil alkohol.

  2. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu vložíme do polévky a vaříme, až je téměř měkká. Mořské plody nakrájíme a po částech vložíme do vývaru. Nejprve ryby s tužším masem. Po chvilce vaření přidáme zbytek ryb. Polévku vaříme, dokud mořské plody nezměknou. Z polévky vyjmeme bobkový list a dochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem.

  3. Výbornou polévku s mořskými plody podáváme teplou jako první chod. Zeleninu do polévky použijeme mrkev, řapíkový celer, petržel i fenykl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!