Výborná svíčková s tymiánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

160 g slanina
1 lžíce ocet
1 ks cibule
100 ml smetana
400 g hovězí zadní
40 g kořenová zelenina
podle potřeby
olej
máslo
hladká mouka
hovězí vývar
podle chuti
sůl
2 snítky tymián
2 ks bobkový list
nové koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čisté libové hovězí maso prošpikujeme slaninou. Očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.

  2. Cibuli osmahneme na oleji a přidáme prošpikované maso. Maso opečeme ze všech stran, potom ho trošku podlijeme vývarem nebo vodou. K masu přidáme koření, zeleninu, bobkový list a tymián. Přilijeme trochu octa a maso se základem vložíme na pekáč. Pečeme přikryté v troubě do změknutí masa a nezapomeneme obracet a podlévat.

  3. Měkké maso odebereme a nakrájíme na plátky. Základ zahustíme zásmažkou z másla a hladké mouky, přidáme smetanu a provaříme. Svíčkovou omáčku přecedíme a dochutíme solí.

  4. Výbornou svíčkovou s tymiánem podáváme s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!