Výborná svíčková s tymiánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 160 g slanina 1 lžíce ocet 1 ks cibule 100 ml smetana 400 g hovězí zadní 40 g kořenová zelenina podle potřeby olej máslo hladká mouka hovězí vývar podle chuti sůl 2 snítky tymián 2 ks bobkový list nové koření mletý černý pepř
Postup Výborná svíčková s tymiánem recept
Postup přípravy receptu
-
Čisté libové hovězí maso prošpikujeme slaninou. Očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.
Cibuli osmahneme na oleji a přidáme prošpikované maso. Maso opečeme ze všech stran, potom ho trošku podlijeme vývarem nebo vodou. K masu přidáme koření, zeleninu, bobkový list a tymián. Přilijeme trochu octa a maso se základem vložíme na pekáč. Pečeme přikryté v troubě do změknutí masa a nezapomeneme obracet a podlévat.
Měkké maso odebereme a nakrájíme na plátky. Základ zahustíme zásmažkou z másla a hladké mouky, přidáme smetanu a provaříme. Svíčkovou omáčku přecedíme a dochutíme solí.
Výbornou svíčkovou s tymiánem podáváme s knedlíky.