Výborná sýrová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 ks celer 170 g ementál 1 ks mrkev 1 ks petržel 2 lžíce hladká mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 1 ks tavený sýr podle potřeby dětská krupička
Postup Výborná sýrová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
V litru vody uvaříme očištěnou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel). Když je vývar hotový, vyndáme zeleninu, podle naší chuti ji pokrájíme na malé kousky a vrátíme zpět. Já v polévce nechávám pouze mrkev.
Dále do polévky přidáme tavené sýry a mícháme, dokud se sýry nerozpustí. Ementál nakrájíme na kousky a přidáme ho do polévky. Můžeme použít i jiný sýr, jako je eidam či gouda, ale není to tak dobré. Do polévky vlijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Osolíme a ještě 5 minut povaříme.
Během toho, co se nám polévka dodělává, vezmeme vejce, krupičku, sůl a umícháme hmotu, ze které pak lžícemi děláme do polévky nočky. Polévka je ale výborná i bez nich. Když nočky vyplavou na povrch, je polévka hotová.
Vývar lze nahradit také zeleninovým bujonem, ale já osobně dělám domácí vývar.
Výbornou sýrovou polévku podáváme ihned na stůl k jídlu.