Výborný rybízový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 200 g cukr krupice 1 lžička mletá skořice 600 g hladká mouka 300 g rozpuštěné máslo na potření 3 ks vejce 70 g cukr krupice 400 g zakysaná smetana náplň rybíz
Postup Výborný rybízový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukru, skořice, soli, vejce a rozpuštěného másla uděláme rukou v míse těsto, které je trochu podobné lineckému.
Asi třetinu těsta odebereme a necháme pak nahoru na moučník na drobenku.
Těsto namačkáme na plech,který jsme vystlali pečícím papírem. Nahoru na těsto nalijeme směs ze zakysané smetany, vajec, cukru a na tuto potřenou buchtu nasypeme oprané kuličky rybízu. Nakonec rozdrobíme zbytek těsta jako drobenku. Výborný rybízový koláč dáme péct asi na 30 minut do trouby na 180 °C.
Upečený rybízový koláč ocukrujeme mletým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.