Výborný veganský koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 hrnků olej 0 hrnků cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček kypřící prášek 1 hrnek celozrnná pšeničná mouka 1 hrnek sojové mléko natural krém cukr krupice ořechy 1 balíček ztužovač šlehačky 100 g tofu natural 150 g sojový jogurt natural podle chuti ovoce
Postup Výborný veganský koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme všechny suché přísady - mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek. Poté přimícháme olej a sójové mléko.
Vzniklé těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme přibližně 20 minut na 200 °C.
Následně připravíme "tvaroh". Rozmixujeme (zcela na kaši, vhodné je použití ponorného mixéru) oříšky a tofu, smícháme s jogurtem. Přisladíme podle chuti a přidáme balíček ztužovače šlehačky pro ztuhnutí. Ořechy použijeme podle chuti - druh i množství.
Vzniklým tvarohem potřeme vychladlý veganský koláč a poklademe ovocem podle chuti. Můžeme použít libovolné čerstvé i kompotované ovoce, výborné jsou kompotované jahody).
Výborný veganský koláč nakrájíme na porce a podáváme.