Výborný veganský koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
0 hrnků cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček kypřící prášek
1 hrnek celozrnná pšeničná mouka
1 hrnek sojové mléko natural
krém
cukr krupice
ořechy
1 balíček ztužovač šlehačky
100 g tofu natural
150 g sojový jogurt natural
podle chuti
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme všechny suché přísady - mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek. Poté přimícháme olej a sójové mléko.

  2. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme přibližně 20 minut na 200 °C.

  3. Následně připravíme "tvaroh". Rozmixujeme (zcela na kaši, vhodné je použití ponorného mixéru) oříšky a tofu, smícháme s jogurtem. Přisladíme podle chuti a přidáme balíček ztužovače šlehačky pro ztuhnutí. Ořechy použijeme podle chuti - druh i množství.

  4. Vzniklým tvarohem potřeme vychladlý veganský koláč a poklademe ovocem podle chuti. Můžeme použít libovolné čerstvé i kompotované ovoce, výborné jsou kompotované jahody).

  5. Výborný veganský koláč nakrájíme na porce a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!