Vydatná fazolová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
2 ks celer
1 snítka rozmarýn
2 ks rajče
1 ks mrkev
0 ks chilli paprička
350 g vařené fazole
200 g tvrdý chléb
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej
studená voda
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, mrkev, celer a rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a rozmáčkneme.

  2. Do hrnce s troškou olivového oleje vložíme chilli papričku s česnekem a přidáme nakrájenou zeleninu kromě rajčat. Vaříme při nízké teplotě, můžeme přidat trochu vody. Po 15 minutách odebereme česnek a přidáme rajčata s nasekaným rozmarýnem. Přidáme odkapané fazole a zalijeme vodou. Základ na fazolovou polévku dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi 20 minut, podle potřeby doléváme.

  3. Chléb nakrájíme na kousky a vložíme do většího hrnce, přikryjeme fazolovou vařenou směsí a vaříme, dokud nebude chléb zcela rozvařen, stačí asi 15 - 20 minut. Podléváme stále z prvního hrnce, takže první hrnec zcela vyčerpáme. Podle naší chuti vydatnou fazolovou polévku dosolíme a dopepříme.

  4. Vydatnou fazolovou polévku upravíme do mističek, ozdobíme petrželkou a pokapeme olivovým olejem. Můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!