Vynikající kvasnicová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks vejce
150 g máslo
3 ks cibule
500 g kvasnice
0 lžiček mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si osmahneme nasekanou cibulku, smažíme pouze doměkka (nesmí být zlatá), přidáme kvasnice. Kvasnice se rozpustí, smaží se tak dlouho, dokud se nezačne oddělovat máslo. Když se máslo začne oddělovat, kvasnice posolíme a ještě se solí 5 minut mícháme na ohni.

  2. Směs odstavíme a vmícháme 2 vejce, vrátíme zpět a ještě asi 1 minutu mícháme nad ohněm. Kvasnicovou pomazánku dosolíme a dopepříme podle chuti.

  3. Kvasnicová pomazánka musí být stále hladká, nesmí se drolit.

  4. Ještě teplou kvasnicovou pomazánku natíráme na topinku s česnekem, dá se použít i za studena. Vynikající kvasnicovou pomazánku můžeme natřít také na rohlík, ten se však topince nevyrovná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!