Zajíc v polévce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
sůl
majoránka
1 lžíce mouka
30 g sádlo
2 l voda
2 ks mrkev
1 ks petržel
100 g šalotka
1 ks bobkový list
1 dl červené víno
0.5 dl kysaná smetana
100 g čerstvé houby
mletý černý pepř
400 g zaječí maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso, zaječí předek, krk, játra a srdce, nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme nadrobno.

  2. V kastrolu rozpustíme slaninu. Přidáme sádlo a potom maso i zeleninu. Vše důkladně osmahneme, přilijeme vodu, osolíme, přidáme houby a koření. Zajíce v polévce vaříme doměkka. Kysanou smetanu rozmícháme hladce s moukou a touto směsí polévku zahustíme. Okyselíme vínem.

  3. Zajíce v polévce podáváme teplého, nejlépe s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!