Zajíc v polévce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g slanina sůl majoránka 1 lžíce mouka 30 g sádlo 2 l voda 2 ks mrkev 1 ks petržel 100 g šalotka 1 ks bobkový list 1 dl červené víno 0.5 dl kysaná smetana 100 g čerstvé houby mletý černý pepř 400 g zaječí maso
Postup Zajíc v polévce recept
Postup přípravy receptu
-
Maso, zaječí předek, krk, játra a srdce, nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme nadrobno.
V kastrolu rozpustíme slaninu. Přidáme sádlo a potom maso i zeleninu. Vše důkladně osmahneme, přilijeme vodu, osolíme, přidáme houby a koření. Zajíce v polévce vaříme doměkka. Kysanou smetanu rozmícháme hladce s moukou a touto směsí polévku zahustíme. Okyselíme vínem.
Zajíce v polévce podáváme teplého, nejlépe s čerstvým pečivem.