Základní rajčatová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
15 ks olivy bez pecek
400 g konzervovaná rajčata
0.5 lžíce čerstvá nasekaná bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata vyjmeme ze šťávy a nakrájíme je na kostičky.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a na něm zlehka minutu smažíme česnek. Poté vsypeme nakrájená rajčata včetně šťávy a nasypeme bazalku. Pokud nemáme čerstvou, dá se samozřejmě použít i sušená, tu ale před vsypáním krátce v dlaních rozmělneme. Olivy rozkrojíme na půlky a vmícháme do základu.

  3. Směs dochutíme cukrem, solí a pepřem a důkladně zamícháme. Poté rajčata na mírném ohni podusíme asi deset minut.

  4. Do omáčky samozřejmě můžeme podle chuti a příležitosti přidat nakrájené kuřecí maso, cukety, papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!