Základní rajčatová omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce olivový olej mletý černý pepř 15 ks olivy bez pecek 400 g konzervovaná rajčata 0.5 lžíce čerstvá nasekaná bazalka
Postup Základní rajčatová omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata vyjmeme ze šťávy a nakrájíme je na kostičky.
Na pánvi rozpálíme olej a na něm zlehka minutu smažíme česnek. Poté vsypeme nakrájená rajčata včetně šťávy a nasypeme bazalku. Pokud nemáme čerstvou, dá se samozřejmě použít i sušená, tu ale před vsypáním krátce v dlaních rozmělneme. Olivy rozkrojíme na půlky a vmícháme do základu.
Směs dochutíme cukrem, solí a pepřem a důkladně zamícháme. Poté rajčata na mírném ohni podusíme asi deset minut.
Do omáčky samozřejmě můžeme podle chuti a příležitosti přidat nakrájené kuřecí maso, cukety, papriky.