Základní těsto na lívance recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 500 ml mléko 1 ks citron 0.5 kostky droždí 1 lžíce cukr krupice 250-300 g hladká mouka podle potřeby tuk na pečení na obalení skořicový cukr
Postup Základní těsto na lívance recept
Postup přípravy receptu
-
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme čerstvé droždí, přisypeme cukr, lžíci mouky a promícháme. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Do zbylého mléka přidáme prosátou mouku, vykynutý kvásek, vejce, kůru nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu a špetku soli. Těsto dobře promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut kynout.
Základní těsto na lívance lijeme naběračkou na rozehřátý lívanečník (předem vymažeme tukem) a po obou stranách pečeme dozlatova.
Hotové lívance ze základního těsta obalujeme ve skořicovém cukru a podáváme. Můžeme přizdobit ušlehanou smetanou, čerstvým ovocem, rozpuštěnou čokoládou apod.