Žampionová játra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 0.3 kg žampiony 1 dl červené víno 1 lžička hladká mouka 10 dkg anglická slanina citronová šťáva 0.8 kg telecí játra 2 lžíce pikantní kečup podle chuti sůl bazalka mletý černý pepř
Postup Žampionová játra recept
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na plátky, anglickou slaninu na nudličky a na másle spolu osmahneme.
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme k játrům. Chvíli všechno podusíme, přidáme kečup, zalijeme vínem. Podle potřeby přidáme i trochu vody.
Potom játra osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a zahustíme moukou.
Podle chuti přidáme čerstvé bylinky (třeba bazalku).
Žampionová játra podáváme s bramborem nebo rýží.