Žampionová játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
0.3 kg žampiony
1 dl červené víno
1 lžička hladká mouka
10 dkg anglická slanina
citronová šťáva
0.8 kg telecí játra
2 lžíce pikantní kečup
podle chuti
sůl
bazalka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na plátky, anglickou slaninu na nudličky a na másle spolu osmahneme.

  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme k játrům. Chvíli všechno podusíme, přidáme kečup, zalijeme vínem. Podle potřeby přidáme i trochu vody.

  3. Potom játra osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a zahustíme moukou.

  4. Podle chuti přidáme čerstvé bylinky (třeba bazalku).

  5. Žampionová játra podáváme s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!