Jemný bramborářský chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 1 lžička kmín 30 g droždí 1 lžíce cukr krupice 500 g hladká mouka 125 ml vlažná voda 250 g brambory vařené ve slupce
Postup Jemný bramborářský chléb
Postup přípravy receptu
-
Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vykynout kvásek
Do mísy přesejeme mouku, přidáme sůl, kmín a zamícháme. Do směsi vmícháme nastrouhané uvařené brambory a kvásek a dobře vypracujeme těsto. Necháme na teplém místě vykynout
Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, propracujeme a vytvoříme dvě šišky, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme dokynout
Jemný bramborářský chléb pečeme ve vyhřáté troubě na 210 °C asi 20 minut.