Žampionová nádivka se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce hrášek
sůl
2 ks vejce
15 cl mléko
1 ks cibule
1 ks mrkev
0 lžiček zázvor
15 ks žampiony
1 špetka muškátový oříšek
0 lžiček kari koření
100 g anglická slanina
0 lžiček koření na pečené kuře
1 lžíce sterilovaná kukuřice
1 lžíce řapíkatý celer
mletý černý pepř
100 g anglická slanina (plátky)
1 lžíce čerstvá majoránka
1 lžíce kadeřavá petrželka
3 ks starší rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme rohlíky a zalijeme je mlékem a necháme vsáknout. Přidáme petrželovou nať, žloutky, sekanou cibuli, kukuřici, hrášek, anglickou slaninu nebo šunku, mrkev nakrájenou na kostičky, řapíkatý celer, majoránku a veškeré koření. Nádivku důkladně promícháme. Žampiony nakrájíme nahrubo. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.

  2. Žampionovou nádivku plníme do forem na mufiny nebo srnčí hřbet. Osobně používám formy na pudink. Je třeba nezapomenout formy vyložit plátky špeku nebo domácí slaniny.

  3. Žampionovou nádivku se zeleninou pečeme při 200 °C asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme asi 40 minut. Podle trouby mohou být teploty rozdílné. Hotovo je tehdy, až je nahoře nahnědlá kůrka.

  4. Žampionovou nádivku se zeleninou podáváme teplou i studenou. Nejlépe s kuřetem pečeným kuře na soli a salátem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!