Žampionová omáčka s bylinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg máslo 2 lžíce kopr 30 dkg žampiony 3 lžíce čerstvá petrželka 2 dl smetana na vaření 3 lžíce čerstvá pažitka podle chuti sůl houbové koření podle potřeby mléko hladká mouka
Postup Žampionová omáčka s bylinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony (nebo jiné houby) očistíme a nastrouháme na větším struhadle nebo je nakrájíme na velmi malé kousíčky. Houby orestujeme na másle nebo oleji. Osolíme, lehce podlijeme, zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a provaříme. Omáčku podle potřeby zředíme mlékem.
V závěru přidáme do omáčky bylinky - nasekanou pažitku, kopr a petrželku. Můžeme dochutit houbovým kořením.
Žampionová omáčka s bylinkami je výborná s těstovinou či knedlíky.