Žampionová polévka s vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dl vývar 2 ks vejce 1 lžíce máslo 1 lžíce hladká mouka 30 dkg čerstvé žampiony podle chuti sůl čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Žampionová polévka s vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme najemno. Žampiony podusíme na másle, když jsou měkké, zahustíme je moukou a prolisujeme přes cedník.
Žampiony zředíme masovým vývarem a 10 minut povaříme. Přidáme trochu pepře, soli a rozkvedlané vejce. Nakonec polévku dochutíme sekanou petrželkou.
Kousek másla a petrželky dodají žampionové polévce jemnou chuť. Žampionovou polévku s vejcem podáváme s osmaženou žemlí.