Žampionová polévka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dl vývar
2 ks vejce
1 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka
30 dkg čerstvé žampiony
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme najemno. Žampiony podusíme na másle, když jsou měkké, zahustíme je moukou a prolisujeme přes cedník.

  2. Žampiony zředíme masovým vývarem a 10 minut povaříme. Přidáme trochu pepře, soli a rozkvedlané vejce. Nakonec polévku dochutíme sekanou petrželkou.

  3. Kousek másla a petrželky dodají žampionové polévce jemnou chuť. Žampionovou polévku s vejcem podáváme s osmaženou žemlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!