Žampiónový polotovar na hamburgery recept
Apetit ReceptyPostup Žampiónový polotovar na hamburgery recept
Postup přípravy receptu
-
Papriku a žampióny očistíme, nadrobno nakrájíme a smícháme ve větším hrnci.
Rajčata před další úpravou nemusíme krájet. Před jejich loupáním je krátce ponoříme do vřelé vody. Pak je velmi snadno a dobře oloupeme.
Směs pak dusíme za občasného promíchání tak dlouho, až se sníží její objem asi o 1/3.
Vlažnou směsí pak naplníme malé sklenice (250 ml). Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 100 °C 60 minut. Po sterilaci ochladíme vodou.
Této směsi z žampiónů a zeleniny lze připravit libovolné množství, je však třeba dodržet poměr jednotlivých složek. Mimo hamburgerů najde použití i na přípravu masa nebo na těstoviny.