Žampiónový polotovar na hamburgery recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky sůl
1 kg žampióny
1 kg zelená paprika
1 kg zralá rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Papriku a žampióny očistíme, nadrobno nakrájíme a smícháme ve větším hrnci.

  2. Rajčata před další úpravou nemusíme krájet. Před jejich loupáním je krátce ponoříme do vřelé vody. Pak je velmi snadno a dobře oloupeme.

  3. Směs pak dusíme za občasného promíchání tak dlouho, až se sníží její objem asi o 1/3.

  4. Vlažnou směsí pak naplníme malé sklenice (250 ml). Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 100 °C 60 minut. Po sterilaci ochladíme vodou.

  5. Této směsi z žampiónů a zeleniny lze připravit libovolné množství, je však třeba dodržet poměr jednotlivých složek. Mimo hamburgerů najde použití i na přípravu masa nebo na těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!