Žampiony s nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 ks cibule 0 ks citron 3 dkg strouhaný sýr 50 dkg větší žampiony podle chuti sůl petrželka mletý pepř ostrý kečup podle potřeby máslo
Postup Žampiony s nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Hlavičky očištěných žampionů vydlabeme a dřeň nakrájíme i s nožičkami na malé kousky. Přidáme je k cibulce, osolíme, opepříme, ochutíme ostrým kečupem a pod pokličkou dusíme doměkka.Potom houby zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout.Nakonec přidáme nakrájenou petrželku.
Touto směsí plníme hlavičky žampionů, které rovnáme do vymaštěného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme dorůžova.
Žampiony s nádivkou podáváme s pečivem.