Zapečená kapusta s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
1 ks cibule
1 lžička sádlo
2 plátky uzené maso
300 g růžičková kapusta
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka
omáčka
250 ml mléko
150 g tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle.

  2. Do zapékací mísy rozložíme nakrájené brambory, rozmrazené zelené kapustičky, překryjeme plátky uzeného masa, osolíme, okořeníme a posypeme osmaženou cibulí. Celé to zalijeme omáčkou z mléka a taveného sýra.

  3. Pekáček s kapustou a uzeným masem necháme zapékat asi 25 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

  4. Zapečenou kapustu s uzeným masem podáváme jako chutný oběd nebo večeři. Ozdobíme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!