Zapečená krkovička recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 40 dkg sýr 4 plátky anglická slanina 1 ks smetana ke šlehání 4 plátky šunkový salám 4 plátky vepřová krkovice 1 sklenice zeleninové lečo na potření grilovací koření sójová omáčka chilli koření
Postup Zapečená krkovička recept
Postup přípravy receptu
-
Pekáček vytřeme máslem. Plátky krkovičky osolíme a opepříme. Vložíme je do pekáčku. Každý plátek potřeme sójovou omáčkou smíchanou s chilli a grilovacím kořením.
Na každý plátek masa položíme kousek anglické slaniny a kolečko šunkového salámu. Na všechno rozprostřeme velkou sklenici leča, ale záleží na množství masa. Nahoru nastrouháme sýr a zalijeme šlehačkou. Krkovičku zapékáme v rozehřáté troubě pomalu, asi 1 hodinu. Neobracíme ji, ani nepodléváme. Až začne smetana se sýrem tvořit zlatavou krustičku, je hotovo.
Zapečenou krkovičku podáváme s rýží nebo opékanými brambory.