Zapečená krkovička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
40 dkg sýr
4 plátky anglická slanina
1 ks smetana ke šlehání
4 plátky šunkový salám
4 plátky vepřová krkovice
1 sklenice zeleninové lečo
na potření
grilovací koření
sójová omáčka
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vytřeme máslem. Plátky krkovičky osolíme a opepříme. Vložíme je do pekáčku. Každý plátek potřeme sójovou omáčkou smíchanou s chilli a grilovacím kořením.

  2. Na každý plátek masa položíme kousek anglické slaniny a kolečko šunkového salámu. Na všechno rozprostřeme velkou sklenici leča, ale záleží na množství masa. Nahoru nastrouháme sýr a zalijeme šlehačkou. Krkovičku zapékáme v rozehřáté troubě pomalu, asi 1 hodinu. Neobracíme ji, ani nepodléváme. Až začne smetana se sýrem tvořit zlatavou krustičku, je hotovo.

  3. Zapečenou krkovičku podáváme s rýží nebo opékanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!