Zapečený pangas s brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

vývar
200 g gouda
1 - 2 lžíce olivový olej
olivový olej
4 - 5 ks velké brambory
provensálské koření
drcený kmín
4 ks větší mrkev
sušený česnek
bylinková sůl
1 kg pangasius
1,5 lžíce koření na ryby se sušenou zeleninou

Postup přípravy receptu

  1. Pangase necháme rozmrazit a potřeme marinádou z oleje a koření na ryby (speciální směs s obsahem sušené zeleniny). Je nesrovnatelně lepší než obyčejné koření na ryby. Necháme odležet přes noc

  2. Brambory oloupeme, mrkev oškrábeme a obojí nakrájíme na kolečka. V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme brambory i mrkev a osmahneme. Zasypeme kmínem, solí a provensálským kořením. Po krátkém osmahnutí přidáme sušený česnek, kterým nešetříme, podlijeme trochou vývaru a za občasného míchání necháme vývar vybublat

  3. Ve stejné pánvi velmi krátce osmahneme naloženého pangase

  4. Zeleninu přeneseme do vymazaného pekáčku. Poklademe pangasem a zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Můžeme ještě znovu posypat provensálským kořením. Pangase s brambory dáme péct do vyhřáté trouby asi na 35 - 45 minut

  5. Zapečeného pangase s brambory podáváme jako teplý hlavní chod bez další přílohy, bude stačit zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!