Zapečená ryba s mrkví a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks mrkev
100 g gouda
2 lžíce olivový olej
2 porce rybí filety
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
rybí koření

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazené filety z mořské ryby vložíme do zapékací misky (popřípadě misek) a dáme péct do trouby na 180 °C. Z ryby se voda odpaří asi za 10 minut.

  2. Mezitím očistíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka asi 0,5 cm tlustá. Osolená a opepřená kolečka mrkve smažíme na olivovém oleji v pánvi, dokud se na stranách nezačnou tvořit malé puchýřky. Trvá to asi 10 - 15 minut.

  3. Vyndáme filety, vylijeme přebytečnou vodu a filety teď okořeníme. Já ochucuji kmínem, solí jen trošku a pepřem nebo směsí koření na ryby. Filety pokapeme trochou olivového oleje a dáme zpátky do trouby ještě bez mrkve. Počkáme, až se opečou, tedy 10 - 15 minut.

  4. Zatím si nastrouháme sýr. S eidamem to není ono, gouda je to pravé. Pokud máte výraznější sýr, tím lépe. Opečenou rybu posypeme opečenými plátky mrkve a posypeme sýrem. Vložíme zpět do trouby a dopékáme ještě 10 minut, dokud se sýr nespojí a nezezlátne.

  5. Zapečenou rybu s mrkví a sýrem ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!