Zapečená ryba s mrkví a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks mrkev 100 g gouda 2 lžíce olivový olej 2 porce rybí filety podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř rybí koření
Postup Zapečená ryba s mrkví a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Zmrazené filety z mořské ryby vložíme do zapékací misky (popřípadě misek) a dáme péct do trouby na 180 °C. Z ryby se voda odpaří asi za 10 minut.
Mezitím očistíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka asi 0,5 cm tlustá. Osolená a opepřená kolečka mrkve smažíme na olivovém oleji v pánvi, dokud se na stranách nezačnou tvořit malé puchýřky. Trvá to asi 10 - 15 minut.
Vyndáme filety, vylijeme přebytečnou vodu a filety teď okořeníme. Já ochucuji kmínem, solí jen trošku a pepřem nebo směsí koření na ryby. Filety pokapeme trochou olivového oleje a dáme zpátky do trouby ještě bez mrkve. Počkáme, až se opečou, tedy 10 - 15 minut.
Zatím si nastrouháme sýr. S eidamem to není ono, gouda je to pravé. Pokud máte výraznější sýr, tím lépe. Opečenou rybu posypeme opečenými plátky mrkve a posypeme sýrem. Vložíme zpět do trouby a dopékáme ještě 10 minut, dokud se sýr nespojí a nezezlátne.
Zapečenou rybu s mrkví a sýrem ihned podáváme jako hlavní chod.