Zapečená rýže se zelím a mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1-2 ks vejce
1 kg vařená rýže
1 balíček míchané mleté maso
1-2 balíčky kysané zelí
1-2 kelímky smetana na vaření
podle chuti
sůl
majoránka
kari
kurkuma
tvrdý sýr
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso lehce dochutíme solí, pepřem, paprikou, kari kořením i kurkumou pro nádech exotiky. Můžeme dát i trochu majoránky či oregana.

  2. Připravíme vymaštěný pekáček či skleněnou misku a vrstvíme uvařenou rýži. Na to přidáme mleté maso a nakonec zelí. Posypeme ještě mletou pálivou paprikou, pokud máme rádi. Takhle vrstvíme, dokud máme ingredience, ale poslední musí být rýže.

  3. Ve smetaně na vaření rozmícháme vajíčko a touto směsí rýži zalijeme. Rýži se zelím a mletým masem dáme do vyhřáté trouby a zapečeme. Můžeme posypat i strouhaným sýrem a nechat zapéct do zlatavé krustičky.

  4. Zapečenou rýži se zelím a mletým masem podáváme jako hlavní chod, přidáme zeleninu, kompot apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!