Zapečená treska se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
4 lžíce olej
4 ks brambory
2 ks cibule
3 ks cuketa
3 ks rajče
600 g treska
1 ks kapie
2 ks nízkotučný jogurt
80 g nízkotučný sýr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu s cibulí očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory omyjeme a nakrájíme na kousky. Brambory můžeme před krájením předvařit, aby byly dříve měkké. Sýr nastrouháme na jemno.

  2. Zeleninu smícháme s nakrájenými brambory a dáme do vymaštěného pekáčku. Zeleninovou směs osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby. Směs zeleniny pokapeme olejem, nahoru položíme osolené a okořeněné naporcované rybí filety. Povrch směsi nakonec polijeme jogurtem.

  3. Zeleninou směs s treskou dáme péct do předehřáté trouby. Když zelenina změkne, posypeme nastrouhaným sýrem a ještě chvilku zapékáme.

  4. Zapečenou tresku se zeleninou ihned podáváme jako lehký oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!