Zapečená treska se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 4 lžíce olej 4 ks brambory 2 ks cibule 3 ks cuketa 3 ks rajče 600 g treska 1 ks kapie 2 ks nízkotučný jogurt 80 g nízkotučný sýr podle chuti sůl mletý černý pepř koření na ryby
Postup Zapečená treska se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu s cibulí očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory omyjeme a nakrájíme na kousky. Brambory můžeme před krájením předvařit, aby byly dříve měkké. Sýr nastrouháme na jemno.
Zeleninu smícháme s nakrájenými brambory a dáme do vymaštěného pekáčku. Zeleninovou směs osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby. Směs zeleniny pokapeme olejem, nahoru položíme osolené a okořeněné naporcované rybí filety. Povrch směsi nakonec polijeme jogurtem.
Zeleninou směs s treskou dáme péct do předehřáté trouby. Když zelenina změkne, posypeme nastrouhaným sýrem a ještě chvilku zapékáme.
Zapečenou tresku se zeleninou ihned podáváme jako lehký oběd nebo večeři.