Zapečená valašská krkovička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg šunka
2 lžíce ztužený tuk
20 ml sladká smetana
25 dkg sterilované lečo
10 dkg anglická slanina (plátky)
60 dkg vepřová krkovička
10 dkg strouhaný uzený sýr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nasekané řízky z krkovičky lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.

  2. Na řízky poklademe plátky anglické slaniny, šunky, lžíci sterilovaného leča a vložíme do tukem vymazaného pekáče. Řízky posypeme strouhaným uzeným sýrem, zalijeme smetanou a pečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka asi 30 minut.

  3. Zapečenou valašskou krkovičku podáváme s kroketami nebo opečeným bramborem a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!