Zapečená valašská krkovička recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg šunka 2 lžíce ztužený tuk 20 ml sladká smetana 25 dkg sterilované lečo 10 dkg anglická slanina (plátky) 60 dkg vepřová krkovička 10 dkg strouhaný uzený sýr podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zapečená valašská krkovička recept
Postup přípravy receptu
-
Nasekané řízky z krkovičky lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.
Na řízky poklademe plátky anglické slaniny, šunky, lžíci sterilovaného leča a vložíme do tukem vymazaného pekáče. Řízky posypeme strouhaným uzeným sýrem, zalijeme smetanou a pečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka asi 30 minut.
Zapečenou valašskou krkovičku podáváme s kroketami nebo opečeným bramborem a salátem.