Zapečené brambory s čínskou zeleninou a kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka máslo
1 kg brambory
200 g tvrdý sýr (eidam)
1 balíček mražená kukuřice
1 balíček mražená čínská zelenina
podle chuti
vegeta
příloha
kyselé okurky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve důkladně očistíme brambory od nečistot (velmi dobře jdou očistit zubním kartáčkem) a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Vaříme asi 20 minut do poloměkka.

  2. Mezitím si na pánvi s poklicí necháme rozpustit máslo, všechnu mraženou zeleninu vysypeme do pánve, dochutíme vegetou, zpravidla postačí 2 kávové lžičky. Za občasného míchání pod mírným plamenem dusíme pod poklicí, dokud se neodpaří veškerá voda. Poté odejmeme poklici a restujeme zeleninu, dokud kukuřice nezměkne.

  3. Připravíme si zapékací mísu, uvařené brambory nakrájíme na plátky a rovnoměrně rozprostřeme tak, abychom zakryli dno mísy. Na plátky brambor rozprostřeme po celé šíři směs zeleniny. Zakryjeme zbytkem nakrájených brambor a posypeme špetkou vegety.

  4. Na samý vršek nastrouháme tvrdý sýr a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme, dokud nejsou brambory měkké a sýr jemně křupavý.

  5. Jako přílohu je možné k zapečeným bramborám podávat kyselé okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!