Zapečené brambory se zelím 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 1 kg brambory 1 ks cibule 1 ks pórek 2-4 dl bílé víno 1 kg mleté maso 300-400 g tvrdý sýr 0.3 sklenice sterilovaná paprika mletý černý pepř 1 kg kysané zelí
Postup Zapečené brambory se zelím 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, nejlépe den předem pro urychlení přípravy jídla.
Zpěníme cibulku ve středním hrnci a na pánvi. Do hrnce vložíme zelí, bobkový list, trochu soli a cukru a podlijeme vínem a vaříme. Na pánvi osmahneme mleté maso, ochutíme pepřem a solí - nevadí ani ochucené mleté maso se sýrem. Oloupeme brambory.
Na pekáč (není nutné jej mastit) dáme nejdříve uvařené slité zelí, na něj
maso i s vypečenou šťávou a pokryjeme vařenými brambory nakrájenými na kolečka. Brambory se zelím posypeme pórkem a sterilovanou červenou paprikou. Dáme na půl hodiny péct a poté posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na chvíli zapéct.
Zapečené brambory se zelím ihned podáváme.