Zapečené brambory se zelím 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
1 kg brambory
1 ks cibule
1 ks pórek
2-4 dl bílé víno
1 kg mleté maso
300-400 g tvrdý sýr
0.3 sklenice sterilovaná paprika
mletý černý pepř
1 kg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, nejlépe den předem pro urychlení přípravy jídla.

  2. Zpěníme cibulku ve středním hrnci a na pánvi. Do hrnce vložíme zelí, bobkový list, trochu soli a cukru a podlijeme vínem a vaříme. Na pánvi osmahneme mleté maso, ochutíme pepřem a solí - nevadí ani ochucené mleté maso se sýrem. Oloupeme brambory.

  3. Na pekáč (není nutné jej mastit) dáme nejdříve uvařené slité zelí, na něj

  4. maso i s vypečenou šťávou a pokryjeme vařenými brambory nakrájenými na kolečka. Brambory se zelím posypeme pórkem a sterilovanou červenou paprikou. Dáme na půl hodiny péct a poté posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na chvíli zapéct.

  5. Zapečené brambory se zelím ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!