Zapečené kyselé zelí z Vysočiny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
500 g brambory
1 ks cibule
1 šálek smetana
50 g kroupy
1 lžíce hladká mouka
400 g uzený bůček
1 lžíce rajský protlak
650 g kysané zelí
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Uzený bůček uvaříme ve vodě a necháme vychladnout. V osolené vodě uvaříme předem namočené kroupy a zcedíme je.

  2. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  3. Na másle zpěníme cibuli a zelí na ní podusíme do poloměkka. Při dušení ochutíme rajským protlakem.

  4. Troubu předehřejeme na 200°C.

  5. Zapékací misku vymastíme sádlem, na dno naskládáme plátky brambor, na ně navršíme připravené zelí promíchané s kroupami a navrch položíme plátky uvařeného bůčku.

  6. Zapečené kyselé zelí z Vysočiny zalijeme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou a v předehřáté troubě zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!