Zapečené maso s ananasem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 450 ml vývar 60 g máslo - - strouhanka - - petrželka 1 ks cibule 60 g mouka hladká - - pepř mletý 250 g čedar 500 g maso krůtí 250 g ananas konzervovaný
Postup Zapečené maso s ananasem recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a chvíli opékáme, potom zalijeme vývarem a ananasovou šťávou a omáčku vaříme dokud nezhoustne. Přidáme kousky ananasu, přimícháme většinu sýra a dochutíme solí a pepřem. Kousky vařeného masa rozdělíme do zapékacích misek nebo do jedné veliké, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem a strouhankou. Zapékáme asi 20 minut na 200 st., posypeme petrželkou před podáváním.