Zapečené masové koule s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
1 balení mozzarella
200 g mleté maso
2 konzervy rajčatové pyré
podle potřeby
olej
hrubá mouka
podle chuti
sůl
mletý pepř
sušené oregano
sušená bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme trochu hrubé mouky a vytvarujeme koule zhruba o průměru 2 cm. Masové koule osmažíme na rozpáleném tuku ze všech stran a vložíme je do plechu nebo zapékací misky.

  2. Na výpeku osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, jakmile zezlátne, přidáme česnek nakrájený na kousky, můžeme použít i česnek utřený. Nakonec přidáme rajčatové pyré, sůl a pepř. Chvíli prohřejeme na pánvi. Můžeme přidat sušenou bazalku nebo oregano.

  3. Rajčatovou směsí polijeme masové koule v pekáčku a bez přikrytí pečeme 10 - 15 minut na 180 °C. Chvíli před koncem přidáme mozzarellu nakrájenou na plátky.

  4. Zapečené masové koule s mozzarellou podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!