Zapečené masové koule s mozzarellou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks cibule 1 balení mozzarella 200 g mleté maso 2 konzervy rajčatové pyré podle potřeby olej hrubá mouka podle chuti sůl mletý pepř sušené oregano sušená bazalka
Postup Zapečené masové koule s mozzarellou recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme trochu hrubé mouky a vytvarujeme koule zhruba o průměru 2 cm. Masové koule osmažíme na rozpáleném tuku ze všech stran a vložíme je do plechu nebo zapékací misky.
Na výpeku osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, jakmile zezlátne, přidáme česnek nakrájený na kousky, můžeme použít i česnek utřený. Nakonec přidáme rajčatové pyré, sůl a pepř. Chvíli prohřejeme na pánvi. Můžeme přidat sušenou bazalku nebo oregano.
Rajčatovou směsí polijeme masové koule v pekáčku a bez přikrytí pečeme 10 - 15 minut na 180 °C. Chvíli před koncem přidáme mozzarellu nakrájenou na plátky.
Zapečené masové koule s mozzarellou podáváme s bramborovou kaší.