Zapečené palačinky s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks pórek 1 lžíce olivový olej 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 400 g mleté maso 1 svazek jarní cibulka 0.5 lžičky mletý barevný pepř 1 lžička koření na steak těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 300 ml mléko 180 g polohrubá mouka omáčka 2 ks vejce 2 lžíce bylinky 1 lžíce podravka 2 kelímky smetana ke šlehání 3 lžíce tvrdý sýr podle potřeby olej na smažení
Postup Zapečené palačinky s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, vajíčka, mouky a soli si připravíme hladké těsto, které necháme 5 minut odpočívat. Poté na rozpáleném oleji z těsta upečeme čtyři tenké palačinky.
Zeleninu očistíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, papriky na nudličky a pórek na kolečka. Rozpálíme olej a zeleninu krátce orestujeme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání maso opečeme. Podle chuti osolíme a ochutíme kořením i pepřem.
Na palačinky rozdělíme masovou směs, smotáme je a naskládáme do lehce vymaštěné zapékací mísy.
Ve smetaně rozmícháme vejce, přisypeme nastrouhaný sýr, nasekané bylinky (petrželka, bazalka) i podravku. Smetanovou omáčkou zalijeme palačinky a v předehřáté troubě pečeme asi 20 - 25 minut na 190 °C.
Palačinky s mletým masem podáváme teplé, ozdobené nudličkami červené papriky a listy ledového salátu.