Zapečené plátky z roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mletý černý pepř
4 plátky hovězí roštěná
100 ml bílé suché víno
na obalení
3 stroužky česnek
50 g majonéza
100 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
podle potřeby
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Čisté maso naklepeme, na krajích nařízneme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme na jemno a promícháme s majonézou a lisovaným česnekem.

  2. Maso zprudka opečeme z obou stran, teplotu snížíme a maso podlijeme vínem. Po odpaření vína zalijeme vývarem a maso dusíme doměkka.

  3. Plátky masa obalíme v dochucené sýrové majonéze a poskládáme do menšího pekáčku. Plátky roštěnky zapečeme při vysoké teplotě do křupava.

  4. Zapečené plátky z roštěnky podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!