Zapečené rybí filé na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g sýr
300 g žampiony
150-200 g anglická slanina
drcený kmín
8 plátků rybí filé
podle potřeby
sůl
vegeta speciál
na ozdobu
pažitka
na potření
pikantní kečup

Postup přípravy receptu

  1. Filé posypeme vegetou, potřeme ostrým kečupem a necháme chvíli odležet.

  2. Zatím si v pekáčku rozškvaříme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu. Přidáme očištěné a pokrájené žampiony, osolíme a okmínujeme. Chvíli orestujeme. Na houby pak rozložíme filé a pekáček přikryjeme třeba alobalem. Rybí filé na žampionech zapečeme. Pak filé odkryjeme, pocákáme kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

  3. Rybí filé na žampionech dáme zpátky do trouby a odkryté dopečeme, až se sýr rozpustí.

  4. Zapečené rybí filé na žampionech podáváme s bramborovou kaší a třeba kompotem. Na talíři posypeme krájenou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!