Zapečené zelené fazolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks cibule
50 g strouhaný sýr
mletý černý pepř
1 balíček mražené zelené fazolky
podle potřeby
olej
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Mražené zelené fazolky vložíme do vroucí vody, osolíme a povaříme do poloměkka. Přecedíme přes cedník a necháme okapat.

  2. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme povařené fazolky, podle chuti osolíme a opepříme a trochu osmahneme. Zapékací mísu vymažeme, vysypeme strouhankou a dáme do ní osmažené fazolky.

  3. Vejce rozšleháme, přidáme strouhaný sýr a zamícháme. Nalijeme na fazolky a ve vyhřáté troubě při 175 °C zapečeme, dokud není sýr mírně dozlatova.

  4. Zapečené zelené fazolky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!