Zapečený kuskus s broskvemi a ostružinami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - cukr - - sůl 2 ks vejce - - máslo 200 ml mléko - - hřebíček 250 g kuskus 750 g broskve kompotované 250 g ostružiny
Postup Zapečený kuskus s broskvemi a ostružinami recept
Postup přípravy receptu
-
Ostružiny omyjeme a necháme okapat. Čerstvé broskve spaříme, zbavíme slupky a nakrájíme na slabší čtvrtky. (Kompotované broskve nevaříme!) Na ozdobu si stranou necháme dvě broskve a asi dvanáct ostružin. Uvaříme 125 ml vody, kde rozpustíme dvě lžíce cukru, přidáme broskve a vaříme na mírném ohni 5 minut. Do mléka přidáme drcený hřebíček, mléko uvedeme do varu a přidáme šťávu z broskví. Takto připraveným nálevem zalijeme kuskus (hladina mléka by měla přesahovat povrch kuskusu o 1 cm) a necháme nabobtnat. Žloutky utřené s cukrem a ušlehané bílky se špetkou soli dál šleháme do pěny a přidáme do vychladlého kuskusu. Do vymazané formy rozetřeme polovinu kuskusu, pokapeme rozehřátým máslem a poklademe broskvemi a ostružinami. Opět rozetřeme vrstvu kuskusu, pokapeme máslem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby asi na 5 - 10 minut. Hotový pokrm dozdobíme zbývajícím ovocem a podáváme horký.