Červené zelí na pomeranči recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 4 dkg cukr sůl 1 dl ocet 1 ks jablko 1 ks pomeranč 5 ks hřebíček 1 dl bílé víno 1/2 ks malá cibule 8 dkg vepřové sádlo 1 kg červené hlávkové zelí
Postup Červené zelí na pomeranči
Postup přípravy receptu
-
Zelí očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme košťál. Potom ho nakrájíme na jemné nudličky, které spaříme vařící vodou a necháme okapat. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a jemně nastrouháme. Z dobře omytého pomeranče nastrouháme kůru. Potom ho zbavíme zbylé slupky a nakrájíme na malé kostičky, které vypeckujeme. Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Hřebíček rozdrtíme na prášek
V kastrolu rozpustíme sádlo, na které vložíme okapané zelí, nakrájený pomeranč, jablko, nastrouhanou cibuli, cukr, sůl a hřebíček. Promícháme a podlijeme octem a vínem. Velmi zvolna dusíme doměkka
Hotové zelí upravíme na mísu a posypeme pomerančovou kůrou. Podáváme jako přílohu ke kachně nebo jiným pečeným masům.