Zapečený květák s eidamem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 g olej 1 špetka sůl 5 g strouhanka 50 ml mléko 0.5 ks bílek 150 g květák 5 g hladká mouka 1 hrst petrželová nať 100 g eidam 30% podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Zapečený květák s eidamem recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s mlékem a za stálého míchání na mírném ohni připravíme bešamel.
Květák zbavíme listů a košťálu, rozebereme na růžičky. Květák povaříme do poloměkka. Povařený květák rozmačkáme a spojíme s bešamelem a bílkem. Přidáme sůl a sekanou petrželovou nať.
Hmotu vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě.
Zapečený květák podáváme se zeleninovým salátem.