Zapečený květák s parmezánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 g máslo
1 ks květák
150 g parmezán
máslo na potření

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme, očistíme a rozbereme na růžičky. Takto připravený jej vložíme zhruba na 15 minut do osolené vody (nebo octové). Zbavíme se tak malého hmyzu, který bychom normálně neviděli.

  2. Parmezán nastrouháme.

  3. Mezitím si dáme do většího hrnce vařit dostatek vody. Vroucí vodu trochu osolíme.

  4. Růžičky květáku z osolené vody propláchneme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme je zhruba 10- 15 minut. Prostě dokud nejsou uvařené - na skus pevné ale měkké. Vytáhneme je z vody, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  5. Zapékací misku vymažeme trochou máslem a posypeme ji asi třetinou sýra. Asi 20 gramů másla nakrájíme na vločky. Pak na vrstvu sýra položíme růžičky květáku a posypeme zbytkem sýra. Na vrstvu sýra poklademe vločky másla.

  6. Rozehřejeme troubu a při teplotě 220 °C zapékáme 10 - 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!