Zapékaná lepenice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
600 g brambory
2 ks cibule
1 špalíček kmín
200 ml horké mléko
500 g dušené kysané zelí
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do slané vody s kmínem. Zelí nakrájíme nadrobno a v kastrolku na oleji podusíme.

  2. Brambory scedíme, dobře rozšťoucháme jako na bramborovou kaši, postupně přiléváme horké mléko a nakonec přimícháme dušené zelí.

  3. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmahneme na oleji, poté ji vmícháme do směsi. Směs dáme do pekáče a zapečeme v troubě.

  4. Hotovou lepenici rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!