Zapékaná ryba se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
200 g rajče
0.5 ks citron
200 g žampiony
100 g smetana ke šlehání
mletý černý pepř
4 plátky sumec

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata bez měkkého středu pokrájíme a smícháme s očištěnými a na plátky nakrájenými žampiony. Pokapeme citronovou šťávou a obojí podusíme na másle. K podušené směsi asi po 5 minutách přidáme šlehačku, pepř a sůl.

  2. Porce ryby také osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Sumce můžeme nahradit rybími filety. Do ohnivzdorné, máslem vymazané, mísy dáme nejprve maso, pak připravenou směs.

  3. Připravenou pikantní rybu se žampiony vložíme na 180 °C do předehřáté trouby a zapékáme doměkka.

  4. Jako přílohu k zapečené rybě se žampiony podáváme opečené brambory


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!