Zapékané brambory s kečupem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks vejce
1 dl majonéza
1 dl kečup
1 kg brambor
5 dkg rostlinný tuk
1 lžíce polévkové koření
podle chuti
sůl
podle potřeby
strouhanka
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Větší pekáč vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naklademe do něj vrstvu brambor.

  2. Rozšleháme vejce, vmícháme kečup, majonézu, sůl, utřené stroužky česneku a polévkové koření. Na závěr přidáme rozpuštěný rostlinný tuk. Touto omáčkou zalijeme brambory a pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby.

  3. Zapékané brambory s kečupem pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  4. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!