Zapékané brambory s vepřovými plátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
2 kg brambory
1 kelímek smetana ke šlehání
4 ks vepřové plátky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, smícháme je s česnekem utřeným se solí. Vepřové plátky klasicky naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Pekáč vytřeme olejem, dno poklademe plátky masa. Je dobré, když se nám podaří dát maso tak, že pokryje celé dno bez mezer. Poklademe kolečky brambor smíchaných s česnekem a zalijeme smetanou. Používám pro tento účel tučnější alespoň 30% smetanu, klasickou ke šlehání. Milovníci sýru mohou zasypat strouhaným sýrem, ale to nedělám.

  3. Zapékané brambory s vepřovými plátky pečeme asi 45 minut, dokud se nevypeče smetana a brambory jsou na povrchu zlatavé.

  4. Zapékané brambory s vepřovými plátky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!