Zapékané papriky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks červená paprika 2 ks zelená paprika podle potřeby 1 lžíce olej nádivka 1 špetka sůl 4 ks vejce 1 lžíce máslo 125 ml mléko 200 g uzenina 1 hrst sekaná pažitka 1 svazeček naťová cibulka 2 ks tavený sýr
Postup Zapékané papriky recept
Postup přípravy receptu
-
Papriky podélně rozpůlíme, očistíme, zbavíme semen a omyjeme. Pak je necháme okapat. Pekáč vymastíme olejem.
Naťovou cibulku nebo klasickou kuchyňskou cibuli očistíme a nasekáme najemno. Uzeninu nebo šunku nakrájíme na kostičky. Tavený sýr, můžeme použít ochucený sýr se šunkou, nakrájíme na menší kousky.
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme uzeninu a tavený sýr. Vše rozředíme mlékem a rozvaříme v hladkou omáčku, kterou odstavíme. Do omáčky vmícháme rozšlehaná vejce, pažitku nebo petrželku a nakonec podle chuti osolíme. Nádivku zamícháme a necháme trochu ztuhnout do hmoty, kterou naplníme půlky paprik.
Papriky narovnáme do připraveného pekáče a v předehřáté troubě je zapékáme asi 20 minut.
Na talíř servírujeme vždy jeden kousek červené papriky a jeden zelené. Zapékané papriky podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem. Papriky a brambory přeléváme vypečenou šťávou.