Zapékané papriky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks červená paprika
2 ks zelená paprika
podle potřeby
1 lžíce olej
nádivka
1 špetka sůl
4 ks vejce
1 lžíce máslo
125 ml mléko
200 g uzenina
1 hrst sekaná pažitka
1 svazeček naťová cibulka
2 ks tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Papriky podélně rozpůlíme, očistíme, zbavíme semen a omyjeme. Pak je necháme okapat. Pekáč vymastíme olejem.

  2. Naťovou cibulku nebo klasickou kuchyňskou cibuli očistíme a nasekáme najemno. Uzeninu nebo šunku nakrájíme na kostičky. Tavený sýr, můžeme použít ochucený sýr se šunkou, nakrájíme na menší kousky.

  3. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme uzeninu a tavený sýr. Vše rozředíme mlékem a rozvaříme v hladkou omáčku, kterou odstavíme. Do omáčky vmícháme rozšlehaná vejce, pažitku nebo petrželku a nakonec podle chuti osolíme. Nádivku zamícháme a necháme trochu ztuhnout do hmoty, kterou naplníme půlky paprik.

  4. Papriky narovnáme do připraveného pekáče a v předehřáté troubě je zapékáme asi 20 minut.

  5. Na talíř servírujeme vždy jeden kousek červené papriky a jeden zelené. Zapékané papriky podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem. Papriky a brambory přeléváme vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!