Zapékané steaky se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 kg vepřový steak
na obalení
sůl
1 kelímek hořčice
1 kelímek kečup
mletý pepř
koření na gyros
citronový pepř
nádivka
1-2 ks hermelín
1 plechovka sterilovaný hrášek
1 plechovka sterilované červené fazole
100-200 g paprikáš
podle potřeby
0-1 kelímek smetana ke šlehání
na ozdobu
5-10 ks cherry rajče

Postup přípravy receptu

  1. Na pekáček dáme ramu, hořčici a koření. Zamícháme. Ve směsi obalíme naklepané vepřové steaky a necháme chvilku uležet.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a steaky restujeme z obou stran dozlatova. Do pekáčku dolijeme trochu ramy, kečupu a na to položíme osmažené steaky. Posypeme je okapaným hráškem, fazolemi a okořeníme sekaným nebo prolisovaným česnekem a barevným pepřem, bazalkou a rozmarýnem. Jako další vrstvu rozložíme plátky hermelínu, paprikáše a nakonec položíme zbylé osmažené steaky.

  3. V pánvi po masu lehce osmahneme cherry rajčátka a obložíme jimi steaky v pekáčku. Zastříkneme kečupem a podlijeme trochou horké vody. Steaky se zeleninou zapékáme při 200 - 250 °C asi 45 minut. V pulce pečeni podlijeme maso trochu smetanou ke šlehání a dopečeme.

  4. Zapékané steaky se zeleninou můžeme podávat s jakkoliv upravenými brambory. Kdo má rád čerstvou zeleninu, může ji také přidat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!