Zapékané vepřové kotlety s bramborem a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks brambory 200 g tvrdý sýr 250 ml smetana na vaření 4 ks vepřové kotlety bez kosti podle chuti 3 stroužky česnek sůl mletý černý pepř podle potřeby olej
Postup Zapékané vepřové kotlety s bramborem a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky silné asi 1 mm. Možno nastrouhat na okurkovém struhadle.
Maso očistíme a naklepeme. Česnek utřeme se solí a pepřem. Touto pastou potřeme kotletky z obou stran.
Nyní vytřeme zapékací misku olejem a poklademe krájenými syrovými brambory, osolíme podle chuti. Druhou vrstvu bude tvořit maso a opět brambory, horní vrstva je opět maso.
Vše přelijeme smetanou a dáme péci do trouby. Když smetana vysmahne, posypeme vše strouhaným sýrem a zapečeme.
Zapečené kotlety podáváme se zeleninou.