Zapékaný květák po holandsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 3 ks vejce 1 hrst petrželka tuk 1 ks cibule 1 ks květák 150 g anglická slanina 10 dkg holandský sýr
Postup Zapékaný květák po holandsku recept
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme ve vroucí osolené vodě, necháme okapat a vychladnout. Pak květák nasekáme najemno. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme.
Během vaření květáku si připravíme pánev. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou šunku nebo slaninu a společně opražíme. Když je vše opražené, přidáme květák, lehce směs osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
Květákovou směs promícháme, přeložíme do zapékací misky nebo pekáčku a zalijeme rozšlehanými vejci. Nakonec pokládáme plátky holandského sýru nebo sýr můžeme nastrouhat. Květák po holandsku dáme zapéct do trouby na 5 minut.
Zapékaný květák po holandsku ihned podáváme. Zapečený květák podáváme s pečenými brambory nebo s topinkami.